НОВИНИ

Отнемат достъпа до класифицирана информация на член на Бюрото за контрол над СРС

Прокуратурата поиска от шефа на ДАНС да отнеме достъпа до класифицирана информация на член на Бюрото за контрол на специални разузнавателни средства. Проверка по сигнал е установила, че той е съветвал обвиняеми магистрати - как да подават заявления, с които се иска справка дали спрямо тях са използвани специални разузнавателни средства.

отнемат достъпа класифицирана информация член бюрото контрол срс
bnt avatar logo
от БНТ
16:50, 24.07.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

От прокуратурата отказаха да посочат име. Неофициално стана ясно, че искането е за зам.-шефа на бюрото - Георги Гатев - известен адвокат и бивш член на Висшия съдебен съвет.

От прокуратурата уточняват, че всеки гражданин може да иска информация дали спрямо него неправомерно са били използвани СРС-та. Твърдят обаче, че в нарушение на служебните си задължения Гатев е разяснявал процедурите на срещи с обвиняеми магистрати, а имало и случаи, в които лично им писал и подавал жалбите. Не успяхме да се свържем с Гатев за коментар.

Шефът на бюрото Бойко Рашков заяви, че не може да вземе отношение, защото не е получил никаква официална информация по случая и се надява това да стане преди ДАНС да прецени надеждността на заместника му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зетят на Тръмп се явява пред комисия за връзки с Русия
Зетят на Тръмп се явява пред комисия за връзки с Русия
5 милиона лева са заделени са реклама на европредседателството
5 милиона лева са заделени са реклама на европредседателството