Отново протест срещу избора на Гешев

И днес има протест срещу единствения кандидат за нов главен прокурор Иван Гешев. Организатор на събитието е сдружение „Боец“.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
18:15, 13.09.2019
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

Протестът тази вечер започна в 18 часа пред Съдебната палата. Исканията остават същите - оттегляне на кандидатурата на Иван Гешев за нов главен прокурор, реформи в съдебната система, както и оставка на правителството.

Протестиращите отправят още и сериозни критики към работата на държавното обвинение през последните седем години. Чуват се призиви и за оставка на правителството. Хората тук събират подписи в подкрепа на своите искания.

На този фон от Асоциацията на прокурорите изпратиха писмено становище, в което заявяват категоричната си подкрепа за номинацията на Иван Гешев.

В позицията се изразява твърдо несъгласие с това изборът да се превърне в политически фарс и да бъде опорочен чрез компроматна кампания и уличен натиск. От Асоциацията призовават за зрялост и отговорност като дебатът и процедурата трябва да се развиват само и единствено на полето на професионалните критерии и законовите изисквания.

Вчера пленумът на ВСС взе решение изслушването на Иван Гешев да се проведе на 24 октомври.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Историческата комисия с Македония отново не постигна консенсус
Историческата комисия с Македония отново не постигна консенсус
Пожарът в Казанлъшко обхвана 500 дка
Пожарът в Казанлъшко обхвана 500 дка