НОВИНИ

Отново сблъсък между ГЕРБ и БСП за избора на нов изтребител

От БСП заявиха, че ще гласуват против решението на правителството за избор на нов изтребител. От ГЕРБ са категорични, че трябва да бъде подкрепено предложението на кабинета и че нищо от процедурата не е пропуснато. От АБВ настояват за отмяна на процедурата по закупуване на нов боен самолет за България, за принципен мораториум върху този тип въоръжение и модернизация на съществуващите мощности във военновъздушните ни сили.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:50, 08.01.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
Кристиан Вигенин - БСП: Смятаме, че правителството с това предложение не защитава интересите на страната и на гражданите, поставя се в ситуация доставчикът да определя постфактум правилата и параметрите на сделката, в противоречие с решение на НС, което от наша гледна точка е абсолютно недопустимо.

Константин Попов - председател на Комисията по отбрана в НС, ГЕРБ: Ние сме безкрайно открити. Кой друг проект е разработен така, че да мине един път през НС да бъде приет, сега втори път и след това да се ратифицира още веднъж от НС. България има нужда от нов тип самолет, това, което предлага правителството е прекрасно.Каква е алтернативата - да се върнем 10 години назад и пак да почнем? Кога ще бъде модернизирана бг авиация? След 100 години?


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забелязан дрон наруши работата на летище Хийтроу в Лондон
Забелязан дрон наруши работата на летище "Хийтроу" в Лондон
Хванаха хакер, точил данни на политици в Германия
Хванаха хакер, точил данни на политици в Германия