НОВИНИ

Отново взривен банкомат, този път в Сапарева баня

Пореден случай на взривен банкомат. Тази сутрин престъплението е извършено в Сапарева баня. Намерен е джипът на престъпниците, а в него са били парите от обира. Обирджиите се крият в гората край село Боснек и спецполицаи претърсват района. Операцията е под ръководството на главния секретар на МВР Младен Маринов.

bnt avatar logo
от Източник: БГНЕС
08:29, 09.11.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
отново взривен банкомат път сапарева баня

В последно време случаите с взривени ATM устройства все повече зачестяват. При последния случай от вчера, престъпниците успяха да откраднат около 60 хил. лева от взривено с бутилки със сгъстен въздух или газ под налягане устройство в столичния квартал „Редута”.

Няколко дни по-рано друго устройство, в столичния квартал „Дружба”, също бе взривено. Тогава задигнатата сума надхвърляше 50 хил. лева.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова коментира в началото на октомври, че според анализ на криминалисти, една и съща група стои зад взривовете на банкомати.

;

Освен взривените устройства в София, назад в месеците не липсваха и случаи на директно издърпани от сградите, където са монтирани, банкомати. Само няколко такива случая имаше в Югозапада.

В края на септември злосторници издърпаха и теглиха с превзоно средство банкомат от търговски обект на голяма верига в района на жп гарата в Дупница.

Сходни престъпления бяха извършени и в Бобошево, и в Катунци. В град Бобошево обирът беше успешен, но този от началото на лятото в село Катунци, община Сандански - не. Тогава банкоматът бе влачен близо километър и половина и изгубен във водосток по пътя на бягство, а крадците не успяха да откраднат и лев от парите в машината. Миналата година пък бяха изтръгнати банкомати в Банско и Гърмен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Иванов, ПГ на ГЕРБ: Бюджет 2018 е социален, изпълним и реалистичен
Александър Иванов, ПГ на ГЕРБ: Бюджет 2018 е социален, изпълним и реалистичен
Йорданка Фандъкова: Метрото ще бъде най-голямата инвестиция през 2018 г.
Йорданка Фандъкова: Метрото ще бъде най-голямата инвестиция през 2018 г.