НОВИНИ

Отпуснати са 7 милиона лева за борба с битовата престъпност

7 милиона лева отпусна правителството за борба с битовата престъпност. За срок от три месеца 5 милиона лв. ще бъдат отпуснати за текущи разходи за изпълнение на дейности по противодействие на битовата престъпност, а 2 милиона лв. - за закупуване на нови моторни превозни средства.На извънредно заседание правителството в оставка прие план за противодействие на битовата престъпност.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
11:41, 06.01.2017
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
Бойко Борисов - министър-председател в оставка: Пак чух около 100-на пъти как не може това да се случи, седнахме с финансовия министър и г-жа Бъчварова, и най-бързият и лесен начин, докато течат тези подготовки на новите полицейски служители, е да стъпим на тези, които имаме в момента и тези, които можем да освободим заради помощта на армията по границата като бройки и да ги назначим в районните дирекции. Тогава възникна въпросът - да, де, ама нямаме автомобили, а там, където има автомобили - няма лимит - сиреч няма бензин. Затова днешните 7 млн. отиват да обезпечат тези действия за първите 3 месеца, ако следващото правителство иска да ги продължава, ще си ги направи, ако не, като се върнем, ние ще го направим за цялата година
Румяна Бъчварова - вицепремиер и министър на вътрешните работи в оставка: За първи път план за борба с битовата престъпност на едно правителство има финансово осигуряване. Има няколко такива инцидентни операции, опити, нито веднъж те не са били финансово осигурявани, за да бъдат проведени в своята пълнота и да имат своята ефективност.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Детските градини във Варна няма да затварят заради студа
Детските градини във Варна няма да затварят заради студа
Възможни са закъснения на влакове заради лошото време
Възможни са закъснения на влакове заради лошото време