НОВИНИ

Паметта на принцеса Даяна ще бъде почетена с нова градина в двореца Кенсингтън

Принцовете Уилям и Хари ще почетат покойната си майка принцеса Даяна с нова градина в двореца Кенсингтън, пише в. "Дейли експрес". С цветния проект синовете на лейди Ди ще отбележат 20-годишнината от смъртта й, която се навършва догодина.

bnt avatar logo
от БТА
14:12, 21.03.2016
Чете се за: 00:36 мин.
По света
паметта принцеса даяна почетена нова градина двореца кенсингтън

Принцеса Даяна обожаваше цветята. Смята се, че в новата градина в двореца Кенсингтън ще бъдат засадени любимите й бели рози и момини сълзи.

В лондонската резиденция, в която са отраснали синовете на принцеса Даяна и престолонаследника принц Чарлз, и в която понастоящем живеят принц Уилям, съпругата му, херцогинята на Кембридж Катрин, и децата им, принц Джордж и принцеса Шарлот, ще бъде организирана и изложба.

Говорител на двореца Кенсингтън е заявил, че на този етап е "твърде рано" да се обсъжда какви други възпоменателни чествания се планират по повод 20-годишнината от смъртта на принцеса Даяна. Трагичната й гибел в автомобилна катастрофа в Париж на 31 август 1997 г. ще се запомни и с купищата цветя, положени пред портата и оградите на двореца Кенсингтън. Смята се, че след кончината й опечалени почитатели на Лейди Ди са оставили 15 тона букети, включващи 60 милиона индивидуални цветя.

Принцовете Уилям и Хари организираха "Концерт за Даяна" на стадион "Уембли" по случай 10-годишнината от смъртта й. В него участваха музикални величия от ранга на Елтън Джон, "Дюран Дюран", Том Джоунс, Род Стюарт. Събраните средства бяха предоставени за благотворителност, припомня изданието.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светла Бъчварова се отказа от имунитета си на народен представител
Светла Бъчварова се отказа от имунитета си на народен представител
Кой е монсеньор Пиетро Паролин?
Кой е монсеньор Пиетро Паролин?