НОВИНИ

Паола Антонини - посланик на Параолимпийските игри

Ето историята на едно момиче, което стана супер звезда в Инстаграм. Тя е бразилският модел Паола Антонини. Вече е известна и обичана в страната си , когато става жертва на катастрофа. Едва 21-на годишна Паола загубва крака си , след като е премазана от пиян шофьор.Днес е дори по- известна, защото има своя мисия.

bnt avatar logo
от Боряна Благоева
07:23, 03.06.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Между това да бъдеш нещастен завинаги или благодарен затова, че си жив, Паола Антонини избира да се радва на живота.

Паола Антонини: Преди година и половина загубих левия си крак след автомобилна катастрофа. Животът ми много се промени, но никога не загубих мечтите си. Всеки ден имам желание да правя още и още неща. Обичам да пътувам, обичам да се срещам с нови хора и да научавам повече за тяхната национална култура. Това обичам да правя. Обичам да танцувам, да ходя на плаж.

Паола продължава да се занимава активно със спорт - танцува, язди и кара скейтборд. Затова не случайно е избрана за посланик на Параолимпийските игри, които ще се проведат тази година в Бразилия. Тя е символ на това, което човек може да постигне, ако се научи да преодолява собствените си страхове.

Бразилският супермодел има 600 000 последователи в Инстаграм. Те се радват ежедневно на нейният несломим дух. Паола има и акаунт в YouTube, където вдъхноявява хора с увреждания да повярват в себе си и никога да не се отказват от целите и мечтите си.

Паола Антонини: Събуждам се всеки ден и мисля, че съм толкова щастлива, че съм жива, споделя Паола. Надява се нейната лична трагедия да послужи като предупреждение за младите хора да не пият и шофират, защото животът е много крехък.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Доклад на Държавния департамент определя Ислямска държава като основна заплаха
Доклад на Държавния департамент определя "Ислямска държава" като основна заплаха
Върнаха пощенска марка, открадната през 1955 година
Върнаха пощенска марка, открадната през 1955 година