НОВИНИ

Парите за Хитрино разделиха хората в общината

Парите за възстановяване на Хитрино разделиха хората в общината. Има съмнения за отклонение на средства и за надписване на стойностите на ремонтите на частните домове. Кметът на Хитрино заяви, че няма как парите от даренията да се харчат неправомерно, защото се разпределят от обществения съвет.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
22:10, 15.06.2017
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Кадир Мустафа влязъл в спор с кмета на Хитрино, защото иска да му измести магазина няколко метра по назад. Кадир обаче смята, че има неоспорими документи за собственост и е завел съдебни дела.

Кадир Мустафов: Аз се опитвам да запазя поне туй, което ми е останало. Вече има мераци да ми отчуждава мястото. Щял да построи голяма автогара като в областните градове, двуетажна и с магазинни части.

Слухове за бавене на ремонти и за отклоняване на средства тормозят от месеци жителите на Хитрино.

Кадир Мустафов: Селото едно време беше много обединено, всички си вярваха, бяха единни, сега никой на никого не вярва, всеки се пази и от сянката си.

Хората казват, че на места ремонтите са започнали, а другаде не. Притесняват се, че може парите да не стигнат за всички.

Бехчет Хюсеин: Ремонт не е направен, никой. Отиват в средата да почват, отиват в другия край да правят.

Според кмета на Хитрино отклоняване на средства не може да има, защото те се разпределят на открити заседания на обществения съвет. Той призна, че може да има недоволни, защото някои искали повече отколкото са им щетите.

"Ние в нашите обиколки като обществен съвет и като кмет. Човекът е подал заявление, че иска да му се възстанови джамлъка, отиваме гледаме и там джамлък няма...Не може някой купил имот. От 15 години не е стъпвал в имота си сега да има претенции и за хладилник и за телевизор".

Нуридин Исмаил направи отчет на изразходваните средства. От дарителската сметка на БЧК на пострадалите семейства са отпуснати 618 000 лв., а от дарителската сметка на общината са изразходвани 218 000 лв. от събраните 973 000 лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​50-метров портрет на Мона Лиза ще краси сграда в Париж
​50-метров портрет на Мона Лиза ще краси сграда в Париж
В понеделник внасят вот на недоверие срещу правителството в Румъния
В понеделник внасят вот на недоверие срещу правителството в Румъния