НОВИНИ

Парламентът не събра кворум и заседанието се провали

Народното събрание не успя да събере кворум и след три опита заседанието се провали. БСП и ДПС не се регистрираха в пленарната зала.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
11:49, 29.09.2016
Чете се за: 01:03 мин.
У нас

Управляващото мнозинство реши, че това е бойкот на БСП заради вчерашното решение на Министерски съвет да номинира за генерален секретар на ООН Кристалина Георгиева и тактика около заявеното искане на вот на недоверие. БСП определи случващото се като начало на разпад и че вотът щял да бъде сериозно изпитание за ГЕРБ. ДПС определи проваления вот като отговорност на управляващите.

Желю Бойчев - говорител на ПГ на "БСП - лява България": Искам да кажа на колегите от ГЕРБ да не се страхуват толкова от предстоящия вот на недоверие, който ще внесем. Така или иначе това правителство и водената от него политика си отиват. Предсрочните избори са неизбежни. В днешния ден бяхме свидетели на разпада на управляващото мнозинство в 43-тото НС. Този вот ще очертае разделителната линия кой подкрепя ГЕРБ и водената от тях политика.
Десислава Атанасова - депутат от ПГ на ГЕРБ: Днес не е първото ви напускане и то може би не се дължи само на факта, че сте обидени от смяната на българската кандидатура за генерален секретар на ООН. Дали пък няма връзка с един друг законопроект, който и от ДПС настояват да не се разглежда в пленарната зала. Затова е време да отговорите сега и ви призовавам да го направите, а не просто да се измъквате както много ви прилягаше през задни изходи и бели автобуси.



;
Алиосман Имамов - зам.-председател на НС от ДПС: Това е преди всичко отговорности, задължение на опозицията и един сериозен знак, че в момента в парламента няма управляващо мнозинство.
Иван Иванов - зам.-председател на НС от Реформаторския блок: БСП и ДПС задружно се опитват така да действат предизборно клатейки лодката на различните институции и дефакто започвайки предизборна кампания.
Валери Симеонов - съпредседател на ПГ на Патриотичния фронт: В случая става въпрос за това, че голяма част от колегите не проявят нужната отговорност към работата, за която взимат заплати най-малкото. Не е въпроса за бойкотирането от страна на ДПС и БСП, въпросът е къде са от ГЕРБ, къде от Реформаторския блок, къде са другите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отложиха делото срещу заподозрения за тероризъм Иван Захариев
Отложиха делото срещу заподозрения за тероризъм Иван Захариев
Бъчварова коментира ареста на французина, заподозрян за връзка с джихадисти
Бъчварова коментира ареста на французина, заподозрян за връзка с джихадисти