НОВИНИ

Парламентът одобри бюджетите на министерствата за 2018 година

Парламентът одобри бюджетите за 2018 година на всички министерства, както и за българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Не беше прието нито едно от предложенията на опозицията по бюджетите на министерствата. Депутатите продължават с второто четене на текстовете от законопроекта за държавния бюджет. В момента парламентът обсъжда бюджетите на държавните агенции и комисии за следващата година.

bnt avatar logo
от БТА
14:39, 30.11.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
парламентът одобри бюджетите министерствата 2018 година

За политика за подготовка и провеждане на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. са предвидени 3 300 000 лева в бюджета на ресорното министерство.

За политика в областта на устойчивото развитие на туризма са отделени 16 707 100 лв., която ще се реализира с две програми на министерството на туризма - "Подобряване на политиките и регулациите в сектора на туризма" и "Развитие на националната туристическа реклама и международно сътрудничество в областта на туризма".

В бюджета на министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията са предвидени 175 млн. лева за "БДЖ Пътнически превози" и 17 562 000 лева субсидия за "Български пощи" ЕАД.

В бюджета на министерството на земеделието, храните и горите са отделени 17 млн. лева за извършване на обществена услуга за защита от вредното въздействие на водите, възложена на "Напоителни системи" ЕАД.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изложба “Земята на златото” разказва за халколитния некропол във Варна
Изложба “Земята на златото” разказва за халколитния некропол във Варна
Депутатите удължиха пленарния ден до приемане на бюджета
Депутатите удължиха пленарния ден до приемане на бюджета