НОВИНИ

Среднощно заседание на парламента за Изборния кодекс

За някои от депутатите работният ден започна още в 9 сутринта със среща с премиера Бойко Борисов. На тази среща бяха договорени част от текстовете, които бяха приети в пленарна зала и част от текстовете, които трябва да бъдат приети в следващите два дни. Депутатите продължават своето заседание. Те са едва на половина на текстовете на Изборния кодекс, а искат да го приемат преди Великден.

Надежда Василева
от Надежда Василева
00:15, 27.04.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
среднощно заседание парламента изборния кодекс

Депутатите решиха в бюлетината да има квадратче "Не подкрепям никого". На срещата с премиера партиите от управляващото мнозинство се споразумяха този вот да не бъде отчитан при определянето на изборните резултати.

Един от текстовете, по който спориха депутатите е за заличаването от избирателните списъци на негласували избиратели. Това ще се случва, ако те не са гласували на два последователни избора от един и същ вид - например президентски или за парламент. Депутатите решиха избирателите да могат отново да бъдат вписани в избирателните списъци, ако подадат специално заявление.

На заседанието бе решено, че няма да има стимули за гласуване.

Един от текстовете, който беше договорен с премиера, беше предизборната кампания да продължава 30 дни. Ще има и промени по отношение на образуването на секции в чужбина.

За какво още се договориха през деня депутатите и премиера можете да видите ТУК


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В 00.20 часа депутатите приключиха извънредното заседание, продължават и утре
В 00.20 часа депутатите приключиха извънредното заседание, продължават и утре
В Испания ще има извънредни избори
В Испания ще има извънредни избори