НОВИНИ

В 00.20 часа депутатите приключиха извънредното заседание, продължават и утре

След 13-часово заседание, в 00.20 часа депутатите решиха да приключат за деня обсъждането на Изборния кодекс. Те ще се съберат отново в 9 сутринта. На излизане от сградата на парламента се образува опашка от нетърпеливо чакащи народни избраници да се приберат по домовете си.

0020 часа депутатите приключиха извънредното заседание продължават
bnt avatar logo
от БНТ
00:25, 27.04.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

В процеса на дългото обсъждане пред деня народните представители решиха в бюлетината да има квадратче "Не подкрепям никого". На срещата с премиера партиите от управляващото мнозинство се споразумяха този вот да не бъде отчитан при определянето на изборните резултати.

Един от текстовете, по който спориха депутатите е за заличаването от избирателните списъци на негласували избиратели. Това ще се случва, ако те не са гласували на два последователни избора от един и същ вид - например президентски или за парламент. Депутатите решиха избирателите да могат отново да бъдат вписани в избирателните списъци, ако подадат специално заявление.

;

За някои от тях работният ден започна още в 9 сутринта със среща с премиера Бойко Борисов. На тази среща бяха договорени част от текстовете, които бяха приети в пленарна зала и част от текстовете, които трябва да бъдат приети в следващите два дни. Депутатите са едва на половина на текстовете на Изборния кодекс, а искат да го приемат преди Великден.

;

На заседанието бе решено, че няма да има стимули за гласуване.

Един от текстовете, който беше договорен с премиера, беше предизборната кампания да продължава 30 дни. Ще има и промени по отношение на образуването на секции в чужбина.

За какво още се договориха през деня депутатите и премиера можете да видите ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС продължава и днес гласуването на промените в Изборния кодекс
НС продължава и днес гласуването на промените в Изборния кодекс
Среднощно заседание на парламента за Изборния кодекс
Среднощно заседание на парламента за Изборния кодекс