НОВИНИ

Патриарх Неофит благослови България и народа ни за настъпването на Новата година

"Измина още една година от дългия низ на времето, което Господ Бог ни е дарувал, за да възрастваме и да се спасяваме в Него. Да възрастваме във вярата и добродетелите, в следването на Господния път, в нашето богоуподобяване и в съграждането на Църквата, която Господ ни е оставил като сигурен спасителен кораб сред бурите на житейското море". Това се казва в обръщение на патриарх Неофит към българите за настъпващата Нова 2019 година.

bnt avatar logo
от БТА
15:18, 31.12.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Българският патриарх посочва, че благодарили на Господа, навлизаме в новата година с нова надежда за възход и укрепване на нашата Православна църква и скъпото ни Отечество, за мир и благодат във всеки български християнски дом и всяка християнска душа.

"Да бъде благословено и прославено името Господне, да бъде благословена и нашата скъпа Родина България за слава Божия и за доброто и благопреуспяването на обичния ни православен народ! Божията милост и Неговата всещедра и всепобеждаваща любов да бъдат винаги с нас, Божията крепка Десница да ни ръководи във всяко наше лично и общностно дело, с което и през Новата 2019 година ще продължим да изграждаме нашите съдбини", пожелава патриарх Неофит и благославя: "Бог на мира и любовта да бъде с всички нас! За много и благословени години!"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Париж посреща Нова година със засилени мерки за сигурност
Париж посреща Нова година със засилени мерки за сигурност
Говорителят на Ватикана подаде оставка
Говорителят на Ватикана подаде оставка