НОВИНИ

Павилион на знанието и младежката креативност във Варна

Павилион на знанието и младежката креативност отвори врати във Варна. Той е разположен до Астрономическата обсерватория. Идеята е в неформална среда да се създаде пространство за творчество на младите хора. Инициативата е на Студентския съвет към Варненския свободен университет и е част от програмата на Варна като Европейска младежка столица.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна М. Малева, И. Илиев
16:00, 04.09.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Програмата включва 11 творчески работилници, като младите хора могат да избират занимания в различни области - живопис, фотография, дизайн, танци и мода.

Доц. Капка Манасиева-Варненски свободен университет: “Идеята е да има демонстрации. Нашата цел е да обхванем младежи, за да им предоставим възможност в неформална среда да опитат да творят, да създадат нещо ново, свое чрез менторство на различни преподаватели.”

Организаторите на инициативата са предвидили и консултации за кариерно консултиране на младежите.

Доц. Капка Манасиева: “Те ще бъдат тествани, интервюирани, защото говорим за професии на бъдещето неслучайно, а креативните индустрии днес създават нужда от мислещи млади хора със знания и умения.”

След 8-и септември Павилионът на знанието и младежката креативност ще продължи да работи като мобилно интернет приложение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Остава затруднено движението през Прохода на Републиката
Остава затруднено движението през Прохода на Републиката
В русенско се борят с последствията от бурята
В русенско се борят с последствията от бурята