НОВИНИ

Уволнен е директорът на СМГ Антони Стоянов

Уволниха директора на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов. Новината съобщи началникът на столичното управление по образование Ваня Кастрева. Утре ще бъде назначен временно изпълняващ длъжността директор, за да започне спокойно новата учебна година. От Регионалното управление очакват кандидатури.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
15:50, 04.09.2017 (обновена)
Чете се за: 00:35 мин.
Още

Сагата СМГ започна преди около два месеца с уволнението на учителката по математика Петя Тодорова. Родители и ученици се вдигнаха в нейна подкрепа, а проверки на просветното министерство и Регионалното управление откриха нередности при управлението на гимназията от страна на директора ѝ Антони Стоянов.


;

Днес той е отказал да подпише заповедта за уволнение, връчена му от Комисия на управлението, и може да обжалва решението в съда. Едва след като тази процедура приключи, ще бъде обявен и конкурс за мястото. Колкото до съдбата на уволнената учителката и на другите учители с неподновени договори, тя ще бъде решена от изпълняващия длъжността директор.

Ваня Кастрева, началник на РУО - София Аз се надявам, че директорът, който ще встъпи в длъжност, ще бъде наистина достатъчно диалогичен и не просто ще нарушава грубо длъжностната си характеристика така, както г-н Стоянов направи, а напротив ще спазва основни принципи в закона за училищното образование за равнопоставеност, за равен достъп, за единна образователна политика и диалог. Всъщност нарушената комуникация и липсата на диалогичност са едни от основните принципи, критерии, благодарение на които се стигна до налагането на такова наказание.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В русенско се борят с последствията от бурята
В русенско се борят с последствията от бурята
Проливни дъждове блокираха движението в Букурещ
Проливни дъждове блокираха движението в Букурещ