НОВИНИ

Пазят горите в Кюстендилско от пожари

Горски служители патрулират в стопанствата в област Кюстендил с цел мигновенна реакция при възникване на пожар. От началото на годината са възникнали 11 пожара, при които са засегнати 137 декара горска територия.

bnt avatar logo
от Оля Колева
17:20, 04.08.2016
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Възникналите от началото на лятото горски пожари в област Кюстендил са основно низови, а основната причина за избухването им е човешка небрежност. Служители на Регионалната дирекция по горите обикалят местата, където би могло да възникне пожар.

Инж. Здравчо Тодорв - директор на Регионална дирекция по горите - Кюстендил: "Много голямо внимание обръщаме на координацията със заинтересованите институции, в това отношение структури. Добра координация с общините, кметовете на населени места и трябва да подчертая – вече в много места от общините имаме доброволчески групи, създадени и обучени, които могат да реагират и да участват в гасенето на пожари."

Горските инспектори са с пълна екипировка, подготвени са и автомобили с необходимото оборудване, за да се реагира бързо при необходимост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нападение с хладно оръжие в Лондон
Нападение с хладно оръжие в Лондон
Отнеха бебето на русенка, която го забрави заключено в колата
Отнеха бебето на русенка, която го забрави заключено в колата