Перничани искат оставката на управителя на ВиК-Перник

В Перник хората излязоха на протест заради водния режим в областта. Там напрежението ескалира, след като недоволни перничани щурмуваха сградата на ВиК в града и поискаха оставката на управителя на водното дружество. С подробностите - вижте прякото включване на Паулина Найденова.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
12:04, 20.11.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Протестът приключи, но перничани бяха блокирали движението близо 2 ч. пред ВиК. Те казват, че мерките, които са взети, за да се избегне водната криза, са закъснели. Протестиращите поискаха оставките на отговорните за случилото се. Искаха да разговарят лично с управителя на ВиК Иван Витанов, но той не слезе при тях. Затова те се опитаха да нахлуят в сградата

Една част от протестиращите бяха допуснати до среща вътре, която продължи повече от час. През това време навън заваля и протестите навън ескалираха. Хора хвърляха яйца по сградата. Някои от тях дори бутнаха оператора и камерата на БНТ.

Ето изводите от срещата:

Надежда Димова: Изводът от срещата е, че институциите си прехвърлят топките едни на други. Изчакваме да излязат пробите, да чуем тяхното мнение и ако не ни удовлетворяват, естествено, че продължаваме.
Ягода Иванова: Тя и преди това не беше кристално чиста. Жълта ябълка. Цвят на жълта ябълка.
Росица: Какво налягане, на ръка се пере. Заминаха и бойлери и перални.
Полка Стоименова: То просто нищо не остава какво вече да се краде. Всичко. Изкраде се цялото ВиК се източи.

Вариантът да се ползва яз. "Долна Диканя" не съществува. Причината е, че при първите проби, взети от него, е открита салмонела. Очакват се резултатите от вторите проби.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Кандидатурата на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ не е съгласувана с НФСБ
Кандидатурата на Сотир Цацаров за шеф на КПКОНПИ не е съгласувана с НФСБ
Най-бедните пенсионери ще получат по 40 лв. коледни добавки
Най-бедните пенсионери ще получат по 40 лв. коледни добавки