НОВИНИ

Пет километра тръби от водопровода Мало Бучино - Перник вече са положени

Пет километра тръби от водопровода Мало Бучино - Перник вече са положени, а 6 километра е направеният изкоп, съобщи областният управител Емил Костадинов на заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния и с общинските щабове в Перник, предаде БНР.

пет километра тръби водопровода мало бучино перник вече положени
bnt avatar logo
от БНТ
18:32, 20.02.2020
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Костадинов заяви, че се работи ритмично. Всеки ден се доставят по 500-600 метра тръби. В изграждането на водопровода освен фирма „Монтажи” участва с четири фирми и Камарата на строителите.

„Понякога се изисква технологично време, за да бъдат строителните дейности качествени, но вярвам, че екипите ще се справят в срокове“, каза Костадинов.

Усилено се работи и по изграждането на резервоара и помпената станция. Там са направени изкопите, подложен е бетонът и в момента се връзва армировка за фундамента, обясни инж. Кирил Велиновски, представител на фирма „Монтажи“.

Според управителя на ВиК Борислав Иванов отчетеният приток към язовир „Студена” от над 1000 л/сек. вдъхва оптимизъм. Под думите му под границата на нормалния работен режим на мрежата са и авариите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пуснаха срещу гаранция от 1,5 млн. лв. жената на Васил Божков
Пуснаха срещу гаранция от 1,5 млн. лв. жената на Васил Божков
Среща на върха за европейския бюджет за следващите 7 години
Среща на върха за европейския бюджет за следващите 7 години