САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Пет километра тръби от водопровода Мало Бучино - Перник вече са положени

Пет километра тръби от водопровода Мало Бучино - Перник вече са положени, а 6 километра е направеният изкоп, съобщи областният управител Емил Костадинов на заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния и с общинските щабове в Перник, предаде БНР.

от БНТ
18:32, 20.02.2020
Чете се за: 00:24 мин.
У нас
пет километра тръби водопровода мало бучино перник вече положени

Костадинов заяви, че се работи ритмично. Всеки ден се доставят по 500-600 метра тръби. В изграждането на водопровода освен фирма „Монтажи” участва с четири фирми и Камарата на строителите.

„Понякога се изисква технологично време, за да бъдат строителните дейности качествени, но вярвам, че екипите ще се справят в срокове“, каза Костадинов.

Усилено се работи и по изграждането на резервоара и помпената станция. Там са направени изкопите, подложен е бетонът и в момента се връзва армировка за фундамента, обясни инж. Кирил Велиновски, представител на фирма „Монтажи“.

Според управителя на ВиК Борислав Иванов отчетеният приток към язовир „Студена” от над 1000 л/сек. вдъхва оптимизъм. Под думите му под границата на нормалния работен режим на мрежата са и авариите.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Пуснаха срещу гаранция от 1,5 млн. лв. жената на Васил Божков
Пуснаха срещу гаранция от 1,5 млн. лв. жената на Васил Божков
Среща на върха за европейския бюджет за следващите 7 години
Среща на върха за европейския бюджет за следващите 7 години