НОВИНИ

БСП започва подписка за оставката на Димитър Главчев

БСП реши да бойкотира днешното пленарно заседание в знак на протест срещу отстраняването на двама депутати от левицата от председателя на НС Димитър Главчев. Решението на групата е и да започне подписка за оставката на председателя на парламента. Това ще е вторият опит за отстраняването му от поста.

bnt avatar logo
от БТА
10:21, 15.11.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
бсп започва подписка оставката димитър главчев

До напрежението се стигна след като лидерът на БСП Корнелия Нинова бе отстранена от Главчев за едно заседание, докато четеше декларация от името на групата си, и Антон Кутев за две, защото, по думите му, е поискал оставката на председателя на 44-то НС.

Днес е лош ден за българската парламентарна демокрация, беше направен безпрецедентен, пореден опит от председателя на НС да се налага цензура, да се ограничава възможността българската опозиция да говори, народните представители от БСП да поставят актуалните въпроси, обяви пред медиите зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Жельо Бойчев. Затова левицата в знак на протест напуска днешното заседание и започва подписка и процедура по искане оставката на Главчев. От партията настояват също да бъдат отменени наказанията на Нинова и Кутев.

Българската опозиция и нейният глас няма да бъдат запушени, ще продължим да отстояваме свободата и демокрацията в страната, обещаха депутатите-социалисти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общината в Русе изгражда пешеходен надлез за квартал над булевард „България”
Общината в Русе изгражда пешеходен надлез за квартал над булевард „България”
Блейк Шелтън е най-сексапилният мъж за 2017 г., според сп. Пийпъл
Блейк Шелтън е най-сексапилният мъж за 2017 г., според сп. "Пийпъл"