НОВИНИ

Отстраниха Корнелия Нинова от заседанието на парламента

Скандал в парламента, след като управляващите отхвърлиха искането на БСП за изслушване на премиера Борисов заради негово изказване. Председателят на НС отстрани от заседанието лидера на левицата Корнелия Нинова и депутата Антон Кутев. В отговор БСП поискаха оставката на Димитър Главчев.

Надежда Василева
от Надежда Василева
10:02, 15.11.2017 (обновена)
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

БСП и ГЕРБ отново размениха остри реплики от парламентарната трибуна. До скандала се стигна, след като мнозинството отхвърли искането на левицата премиерът Бойко Борисов да бъде изслушан заради негови думи, че в НС има замесени хора в наркотрафик и купуване на гласове и то от затворници. Лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви, че премиерът не уважава депутатите и че ги нарича безделници.

В отговор председателят Димитър Главчев я отстрани от днешното пленарно заседание. Отстрани също и Антон Кутев заради негови реплики по адрес на Главчев и искане за оставка.

След това от БСП официално поискаха оставката на председателя на НС . Те също така заявиха, че днес напускат пленарното заседание.

"Вие оправдавате това изказване с четене на вестници", обърна се Корнелия Нинова към ГЕРБ и "Обединени патриоти". "Моля да се замислите защо заради този човек се подлагате на това самоунижение, нямате ли достойнство на народни представители, които същият този човек е наричал безделници", попита тя в декларацията си от трибуната.

Вижте репликите от парламентарната трибуна във видеото:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Застреляха 25-годишен наркодилър в центъра на Перник
Застреляха 25-годишен наркодилър в центъра на Перник
Наводнения в южната част на Гърция
Наводнения в южната част на Гърция