НОВИНИ

Пилешката супа като средство за борба с грипа

Пикът на грипа се очаква идната седмица прогнозират лекарите и предупреждават да сме внимателни, защото сред усложненията тази година са дихателна недостатъчност и припадъци. Диетолози напомнят, че здравословното хранене е от голямо значение. Американски учени от Университета на Небраска доказаха научно ,че пилешката супа помага при простуда и грип. Тайната е във противовъзпалителни съединения, които съдържа и които облекчават симптомите при инфекция на горните дихателни пътища.

Цанка Николова
от Цанка Николова
10:26, 28.01.2018
Чете се за: 00:50 мин.
Още

Пилешка супа, но не само топъл бульон за душата, а и за стомаха.

Яница Петкова, диетолог: Пилешкото месо е ниско като мазнини и в същото време съдейства да подхраним имунната система и също така, когато имаме вече вирус, да не се схващат вече мускулите.

Лечебната супа е любима не само на възрастни, но и на децата.

Борислав Ценков, мениджър кухня: Пилешката супа, когато е много затоплена и приятна придава много приятен аромат и усещане на детето и то остава задоволено, захранено и усмихнато. Много от нашите клиенти, които идват казват, че примерно предпочитаме топла пилешка супа, а е някоя друга, картофена ли дали ще бъде, или агнешка чорба.

Още по-вълшебна се оказва, когато сами я сготвим - с желание и настроение. Това е част от лечебния процес, казва Борислав. Лук, морков, чушка, картоф.

Борислав Ценков, мениджър кухня: Добавяме и фиде, което да придаде допълнителна вкусова характеристика на ястието, за да може да засища повече хора и да помага при вируси и грипове.

Пилешки бульон, още няколко подправки и магията е готова. За да избягаме от вируса е хубаво да ядем плодове, зеленчуци, супи и млечни продукти. В случай, че ни застигне настинка или грип:

Яница Петкова, диетолог: Не трябва да приемаме сладки неща, въглехидрати - шоколади, включая и плодове, които са много сладки. Просто защото вирусът се храни от въглехидратите.

Спанак, целина, чесън и лютото също отблъскват вирусите. Несъмнено, обаче, най-доброто лекарство е пилешката супа.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Навършват се 70 години от създаването на НАТФИЗ
Навършват се 70 години от създаването на НАТФИЗ
Шуменската болница ще съди Здравната каса
Шуменската болница ще съди Здравната каса