НОВИНИ

Платформа за детегледачки помага на заети родители

Предприемач на 18 години. Младият програмист Ясен, заедно с екип, разработват платформа за детегледачки. Тя стартира преди повече от година. В момента работи само за територията на София. Около 100 родители й се доверяват. Какъв е успехът на платформата и защо за мечтите няма възраст и граници, вижте в репортажа на Ангелина Грозева.

bnt avatar logo
от БНТ
08:57, 09.12.2017
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Идеята за платформа тръгва от семейство Баклаян. Те не могат да открият детегледачка за своето дете. Започват да търсят решение и програмист, който да разработи платформа. Точно тогава се появява Ясен.

Ясен Георгиев - ученик в 12-и клас - НПГ по КТС - Правец: Два клика, ти си намираш детегледачка, въвеждаш за кога имаш нужда от детегледачка и веднага виждаш списък със свободни детегледачки, които са налични за този период.

В момента в платформата са включени 40 детегледачки. Всяка определя сама работното си време.

Никол Иванова- детегледачка - 24 г.: Аз приемам ангажимента и в уречения ден, в уречения час и адрес трябва да бъда при съответното семейство и при съответното дете.

Никол е сред най-харесваните детегледачки. Рейтингът им се определя от мнението на родителите. Семейство Петкови ползват услугата от една година.

Мария Петкова - родител: Процедурата е много бърза. Дори и в последния момент да се сетя, че ми трябва детегледачка, веднага мога да отворя да видя дали има свободни.
Лазар Радков - родител: Като няма баба и дядо, на който да разчиташ, една такава платформа върши чудесна работа.

Когато вижда доволните родители, и Ясен е доволен. Мечтата му е всеки смело да повярва в себе си. Както е направил той.

Ясен Георгиев - ученик в 12-и клас- НПГ по КТС - Правец: Трябва много да се поработи върху самочувствието на българина, защото има невероятни умове, но за съжаление хората нямат увереност в себе си.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Стефан Данаилов пред БНТ: Имам още какво да свърша
Стефан Данаилов пред БНТ: Имам още какво да свърша
Гимназия по строителство в Русе първа обучава дуално маркшайдери у нас
Гимназия по строителство в Русе първа обучава дуално маркшайдери у нас