НОВИНИ

Пленумът на БСП подкрепи предложените от Корнелия Нинова промени

На пленум, продължил над 6 часа, Националният съвет на БСП избра предложените от Корнелия Нинова 3-ма нови заместник-председатели на партията. Освен Стефан Данаилов, заместници ще бъдат Кирил Добрев, Деница Златева и Владимир Москов, дългогодишният кмет на Гоце Делчев. Кирил Добрев обяви, че напуска парламента, за да насочи вниманието си върху партийния живот на БСП. Вижте репортажа на Вера Александрова.

Вера Александрова
от Вера Александрова
20:00, 14.05.2017
Чете се за: 01:14 мин.
У нас

След продължителен и драматичен пленум, Корнелия Нинова успя да прокара своите предложения за промени в Изпълнителното бюро на БСП.

От Изпълнителното бюро бяха извадени Красимир Янков, Иван Ченчев, Стоян Мирчев, Александър Симов и Весела Лечева. С тайно гласуване в ръководството на партията бяха избрани дългогодишният кмет на Гоце Делчев - Владимир Москов, Атанаска Тенева и Апостол Димитров съответно от пловдивската и варненската организация.

За да поддържат връзката между парламентарната група и ръководството на БСП, постовете си и в бюрото, и в групата запазват Стефан Данаилов, Драгомир Стойнев, Крум Зарков и Валери Жаблянов, защото са в ръководството съответно на парламентарната група и парламента. Заместник-председателите на партията бяха гласувани заедно и явно - това разгневи вътрешната опозиция.

Янаки Стоилов - член на Националния съвет: По сравнително безспорните въпроси се прилагат всички правила на демокрацията, а тези, които са спорни силно разделителни - по възможност, не се гласуват по този начин.
Георги Божинов - член на Националния съвет на БСП: Цялата процедура беше как да стане така, че да няма тайно гласуване, а да им раздадем постовете анблок. Срамувам се.

По Устава промените в ръководство и структура се правят по предложение на лидера на партията, припомниха новите заместници.

Деница Златева - зам.-председател на БСП: С много голямо мнозинство НС подкрепи предложенията на председателя на Националния съвет за 4-ма зам.-председатели.
Кирил Добрев - зам.-председател на БСП: Аз няма да коментирам колеги, които са една закъсняла опозиция. Колеги, които трябваше да коментират онези 370 хиляди гласа, които унизиха БСП и я направиха треторазрядна сила. Ако имат от нещо да се срамуват, да излязат пред вас и да го кажат от какво. Ние не се срамуваме от нито едно действие свое, което сме направили през последната една година.

В началото на пленума Корнелия Нинова потвърди, че "БСП за България" остава опозиция и алтернатива на управлението. Обвини ГЕРБ и патриотите, че не спазват предизборните си обещания.

Корнелия Нинова, лидер на БСП: Само за около месец след изборите около 2,5 млн. българи са подведени от предизборни обещания и излъгани от следизборните действия на ГЕРБ и патриотите.

Нинова обвини Бойко Боросив, че не е потърсил мнението на опозицията при номинирането на Мария Габриел за български еврокомисар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Имат ли място родните филми в българските киносалони?
Имат ли място родните филми в българските киносалони?
Тази вечер е вторият кръг от танцувото шоу на БНТ 2 Надиграй ме
Тази вечер е вторият кръг от танцувото шоу на БНТ 2 "Надиграй ме"