НОВИНИ

Площадката със слончето в Борисовата градина е опасна за децата

За това алармират родители. Лошото състояние на съоръженията там е изпратило преди месец малко дете в Пирогов. Как игрите в столичните паркове ще станат по-безопасни, разказва Мина Пенкова.

bnt avatar logo
от Мина Пенкова
16:04, 27.06.2016
7554
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Стърчащи болтове, счупени и изгнили дъски, липса на настилка. Така изглежда голямата площадката със слончето в Борисовата градина в разгара на лятото.

Ивайло Габровки, родител: състоянието на Борисовата градина за децата е просто опасно. Има открити кабели, отрязани стълбове електрически, не са обезопасени, има голи жици, деца пипат

Наскоро за сина на Ивайло играта в парка е приключила в Пирогов.

Ивайло Габровки, родител: Понеже има много неравности тук на детската площадка и навсякъде има дупки и асфалта е вълнообразен, не е ремонтирано от много години и си удари главата и го водихме в Пирогов с няколко шева.

Ремонт на площадката ще има, увери кметът на София Йорданка Фандъкова. Проектът е готов, а работата ще започне в началото на юли.

Ремонтът предвижда нов асфалт, подмяна на ударопоглъщащата настилка и нови съоръжения за игра. Слончето и костенурката остават, категорични са от Столичната община. От там допълниха, в следващите месеци ще бъдат ремонтирани и междублоковите пространства в квартал "Овча купел", където ще бъдат изградени и обновени детски площадки. В Западен парк се очаква да бъдат изградени осветление и видеонаблюдение. До края на седмицата ще започне реконструкцията на парка в град Бухово.

Йорданка Фандъкова: Подменяме осветлението в парк "Студентски" тази година.

Сградата на Националния дворец на културата, както и площадът пред нея също ще бъдат ремонтирани. Идеята е по тях да се работи едновременно, за това реконструкцията се отлага за следващата година.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Буря с градушка в Кюстендил
Буря с градушка в Кюстендил
Испанският премиер ще преговаря със социалистите за сформиране на правителство
Испанският премиер ще преговаря със социалистите за сформиране на правителство