НОВИНИ

Пловдив – домакин на филмов дрон фестивал

Първият в България фестивал за филми, снимани с дрон започва от днес в Пловдив. В проявата участват филми от 30 държави от цял свят. Международно жури определи най-добрите от тях, които ще бъдат прожектирани на Римския стадион.

bnt avatar logo
от Златка Далчева
21:02, 19.08.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Днес и утре на киноекрана на Римския стадион ще бъдат представени най-добрите 36 филми от 80-те, кандидаствали за фестивала. Селекцията е направена от петчленно международно жури. Председател е българина Златин Радев, номиниран за Оскар за анимацията “Консервфилм“. Изискването за филмите е да не надхвърлят 6 минути и поне 50% от късометражните ленти да са заснети от въздуха. Но освен журито, лентите ще бъдат оценявани и от публиката, която може да избере своя любим филм. Всеяка една от продукциите са бори за награда в 6 тематични категории, сред които природа, град и архитектура, екстремно и диво.

Идеята на организаторите е фестивалът в Пловдив да стане традиционен. Първо, защото е избран за Европейска столица на културата през 2019 година и второ, тъй като това е най-подходящото място, на което могат да си дадат среща по нестандартен начин, древните традиции и модерните технологии.

Най-добрите филми ще бъдат наградени утре вечер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Яко е да си еко
ДРУГИТЕ НОВИНИ: Яко е да си еко
Изслушаха само един от арестуваните турски пилоти в Гърция
Изслушаха само един от арестуваните турски пилоти в Гърция