НОВИНИ

Пловдивчани дариха парите от сватбата си за стипендия на студент

Семейство от Пловдив дарява пари от сватбата си на студент по медицина. Елизар и Лилия Цветкови ще подпомогнат студент от Медицинския университет в града с еднократна стипендия от 1000 лв. Двамата помолили гостите си вместо да купуват цветя, да им дадат пари за обучение на бъдещ лекар.

bnt avatar logo
от Николай Райшинов
11:52, 18.05.2019
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Самият Елизар Цветков е завършил медицина в университета в Пловдив. В момента специализира неврология в Германия. Идеята да заменят цветята за празника със средства в помощ на студент е на Лилия.

Лилия Цветкова: Аз много обичам цветя, все пак съм агроном, но това щяха да бъдат едни 800 в случая лева, които щяха да бъдат изхвърлени, а така ние ще ги дадем на някой млад човек.

Освен стипендия, младото семейство е готово да поеме и двуседмичен стаж в Германия в болницата, в която специализира Елизар.

Елизар Цветков: Самата стипендия в момента ги организираме и набираме кандидатурите и ще решим кога точно да бъде дадена.
Лилия Цветкова: Търсим студент изявен, който иска да учи и е добър в специалността си.
Елизар Цветков: Може да бъде студент по фармация или стоматология.

В края на май семейство Цветкови планират да се завърнат в Пловдив и лично да дарят средствата на избрания от тях студент. Желанието им е да помагат и в бъдеще, а благородният жест да отключи щедростта и у хората с финансови възможности.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
30 финалисти се състезават за званието Най-добър млад шофьор
30 финалисти се състезават за званието "Най-добър млад шофьор"
Родители крият диабета на децата си, за да ги спасят от дискриминиране
Родители крият диабета на децата си, за да ги спасят от дискриминиране