НОВИНИ

Пловдивската математическа гимназия влиза във виртуалната реалност

Учениците в Математическата гимназия в Пловдив се обучават във виртуалната реалност. Чрез специални очила и мобилно приложение те се пренасят в антични градове и гробници, разглеждат най-известните площади и кули в света, стъпват дори на други планети. Това стана възможно благодарение на общинската програма за модернизация на учебния процес.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив
10:55, 25.10.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Вместо черната дъска учителите преподават на голям монитор без показалка, тъй като екранът е сензорен. Доставени са нови компютри и таблети, необходими за една класна стая. Това е единственото училище с 3D принтер.

Борис Михайлов - заместник-директор в ОМГ „Акад. Кирил Попов": Правим не първите стъпки, може да се каже, че преминахме в състояние на бегом с 3D принтерите и изработването на 3D модели, което е всъщност бъдещето на индустрията може би до голяма степен".

Въпреки модернизацията обаче остава проблемът със сградата на гимназията.

Стефан Стоянов - зам.-кмет в Община Пловдив: Единственият по-сериозен проблем на гимназията е, че в момента споделя обща сграда с едно от основните училища и буквално няма място за децата на двете училища. Ако наистина успеем да получим държавно финансиране, би било много добре и биха могли да започнат дейностите буквално от следващата година.

От общината съобщиха, че вече има проект и отредено място в район „Тракия" за нова сграда, както и че срещат подкрепата на Министерството на образованието. За да се реализира идеята ще са необходими около 9 милиона лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пет населени места в Бургаско са без електричество
Пет населени места в Бургаско са без електричество
За близо три години са образувани 26 дела за корупция по високите етажи
За близо три години са образувани 26 дела за корупция по високите етажи