НОВИНИ

Три са жертвите на пороите в Бургаска област

Три жертви на наводненията в Бургаско заради изсипалите се поройни дъждове. Заради придошлата вода тази нощ в село Полски извор се е удавил възрастен мъж. Малко по-късно са открити телата на две жени, най-вероятно удавили се от придошлите води. В община Камено е обявено бедствено положение, в община Бургас на този етап то е частично.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
09:08, 25.10.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
Димитър Николов - кмет на община Бургас: Частично бедствено положението е обявено в 5 от населените места. В западната част на общината, в две населени места е обявен неучебен ден заради наводнени училища - с. Равнец и кв. Горно Езерово. Има два затворени пътни участъка между с. Братово и кв. Долно Езерово и за село Извор. Около 25 са наводнените къщи. Около 3:30 ч. тази нощ успяхме да евакуираме хората. В съседната община Камено има по-сериозни щети от наводнението. Излели са се над 60 л/кв. м. дъжд за много кратко време.
;

Приливна вълна от пороя е заляла първия етаж на къща от село Полски извор и човекът, който е спял там, не е успял да излезе. Все още самоличността му не се съобщава от кризисния щаб. Наводнени са улици, къщи и междуселски пътища. Пътят към Горно Езерово е залят.


Към 9 часа е получена сигнал, че река Велека прелива в село Кости, В Община Царево е наводнен площадът, нивото на водата се покачва.

В Община Карнобат спасители и пожарникари са се отзовали на девет сигнала за наводнени сгради.

От началото на светлата част на денонощието се извършва облитане с хеликоптер с цел установяване на състоянието на засегнатите населени места.

Поради наводнени участъци е ограничено движението на моторни превозни средства в участъците Средец-Айтос, Полски извор -Тръстиково и по път II-79 Средец-Бургас

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уловът на пъстърва е забранен през следващите три месеца
Уловът на пъстърва е забранен през следващите три месеца
НИМХ: Червен код за обилни валежи в област Бургас
НИМХ: Червен код за обилни валежи в област Бургас