НОВИНИ

„По света и у нас” с още две едночасови емисии през уикенда

Основните предаванията на БНТ1 влизат в обновени студиа. Водещи на едночасовите емисии през уикенда ще бъдат Христина Христова и Радостин Любомиров. Най-очакваното събитие в ефира на националната телевизия този сезон е деветото издание на музикалното състезание „Голямо междучасие”, което за първи път БНТ1 ще превърне в риалити формата „Голямото Rock междучасие”.

„По света и у нас” с още две едночасови емисии през уикенда
bnt avatar logo
от БНТ
13:11, 12.09.2016
Чете се за: 01:44 мин.
У нас

Информационните емисии „По света и у нас” се увеличават с още две от 17-ти септември. Те ще се излъчват всяка събота и неделя от 8:00 до 9:00 часа. Новинарските екипи на БНТ1 ще отразяват на живо ранните събития в почивните дни. Журналистите на медията ще предоставят актуални политически, спортни и общественозначими новини.

Водещи на едночасовите емисии през уикенда ще бъдат Христина Христова и Радостин Любомиров.

Точни коментари и навременни анализи ще допълват развитието на горещите теми в България и по света в предаванията „Плюс това” (събота от 9:00 часа) и „Денят започва с Георги Любенов” (неделя от 9:00 часа), които започват веднага след сутрешните издания на „По света и у нас”.

През новия телевизионен сезон част от основните предавания на обществената медия влизат в обновени студиа. С актуализирана визия в програмите на БНТ1 и БНТ HD са: „Денят започва”, „Денят започва с култура”, „Светът е 7”, „Още от деня”, „Денят започва с Георги Любенов”, „Вяра и общество”, „Малки истории”, „Спортна треска”, „Трето полувреме” и „Извън играта”. Зрителите ще видят с нови декори още „Здравето отблизо” и „Отблизо с Мира”.

Най-очакваното събитие в ефира на националната телевизия този сезон е деветото издание на музикалното състезание „Голямо междучасие”, което за първи път БНТ1 ще превърне в риалити формата „Голямото Rock междучасие”. В момента продължават записванията за участие в конкурса на млади и ученически рок групи. Регистрацията е онлайн на www.rockbg.com и ще бъде достъпна за всички кандидати до 30-ти септември.

След провеждане на регистрацията, селекционна комисия ще одобри двайсетте най-добри училищни и млади рок групи, с които ще бъде проведен кастинг. Той ще се състои през октомври и по време на него ще бъдат избрани десетте банди, които ще продължат напред. Само зрителите на БНТ1 ще имат възможността да проследят оспорваната надпревара между финалистите.

Филмовият сезон по БНТ1 ще бъде открит с дългоочаквания втори сезон на хитовия сериал „Кадифе”. Новите 29 епизода на испанската поредица ще се излъчват от 14-ти септември в познатото време - всяка сряда и четвъртък от 21:00 часа.

Силен зрителски интерес вече има към телевизионната премиера на най-новата екранизация на Би Би Си на „Война и мир”, за която обществената медия откупи правата за излъчване. Началото на 6-серийния филм ще бъде в средата на месец декември. Адаптацията по едноименното произведение на Лев Толстой е направена от самия Андрю Дейвис /адаптирал също „Гордост и предразсъдъци” и „Панаир на суетата”/.

От есента програмата на БНТ1 вече ще се гледа изцяло в HD качество. В студийния комплекс на обществената медия в София се извърши техническо модернизиране, което ще позволи производството на телевизионната продукция във висока резолюция. Новите екрани в студиата са с площ над 45 кв.м. и вече е въведена е специализирана софтуерна програма с визуализиране на футболни срещи.

Предстои подмяната на осветлението в част от студиата, както и преоборудване на една от подвижните телевизионни станции за работа в HD формат за нуждите на новините и актуалните предавания на обществената телевизия. Техническата модернизация се извърши в сложен програмен период за БНТ, съвпадайки с отразяването на Европейското първенство по футбол 2016 и 31-вите летните олимпийски игри в Рио де Жанейро.

Гледайте БНТ1 през новия телевизионен сезон и следете актуалната програма на www.bnt.bg.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Аварии и вандализъм в парк във Велико Търново
Аварии и вандализъм в парк във Велико Търново
Започват номинациите за годишните награди Валя Крушкина - журналистика за хора
Започват номинациите за годишните награди "Валя Крушкина - журналистика за хора"