НОВИНИ

Почетен знак на любимата пейка на Невена Коканова ще ни напомня за нея

Почетен знак на любимата пейка на Невена Коканова от днес ще ни напомня за нея. Тя се намира в градинката на "Свети Седмочисленици" в София. Именно там след репетиции в Сатиричния театър първата дама на българското кино е обичала да сяда.

Цанка Николова
от Цанка Николова
16:19, 21.06.2019
Чете се за: 00:43 мин.
Още

Една пейка и много спомени. А всеки, който дори за минута седне на нея, ще се развълнува. Така както вече години наред ни вълнуват и ролите на Невена Коканова.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Смятам, че по този начин всички ние можем да се докоснем по най-дискретния възможен начин до ежедневието, до вдъхновението на една от най-забележителните български актриси, Невена Коканова.

Мария Статулова, актриса: Моментално в съзнанието ми изниква Невена. виждам я в любимия ѝ зелен цвят, щото тя много обичаше зелено.
Както тревата не престава да расте, въпреки че я подстригват, аз мисля, че и така паметта за Невена винаги ще остане в нас, в хората. Освен това ние много сме свързани с тая църква, бидейки в Сатиричния театър, тук се преживяваше всичко - и смърти, и радости, и кръщенета.
Цветана Манева, актриса: Аз харесвам, когато се отдава почит на хора, които заслужават да не бъдат забравени. и това е един много хубав маниер, с нещо не така фрапантно и набиващо се на очи, но човек като седне тук ще си спомня за нея, така ще я държи жива в паметта, което е много ценно.

Невероятна красота, съчетана с неповторим талант. Такава е Невена Коканова. Но освен незабравимите роли на обичаната актриса, от днес за нея ще ни напомня и още нещо.Макари съвсем обикновено.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България ще преговаря с Газпром за намаляване на цената на природния газ
България ще преговаря с "Газпром" за намаляване на цената на природния газ
Проверка установи разрушени дюни на плаж Камчия-север
Проверка установи разрушени дюни на плаж Камчия-север