НОВИНИ

Почина актьорът Николай Николаев - Бате Николай

Актьорът Николай Николаев напусна земната сцена. Бате Николай, както го познават няколко поколения, си отиде на 77 години. Поклонението ще бъде в неделя от 11 ч. в Народния театър.

Галя Крайчовска
от Галя Крайчовска
10:41, 06.03.2018 (обновена)
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Актьорът не спираше с идеите за нови проекти, които лекуват душата и даряват усмивки. Още с първите срещи на телевизионния екран става любимец на зрителите. Няколко поколения израснаха с Бате Николай и култовото предаване на БНТ „Сладкарница Захарно петле“. Не спираше да се грижи за малките зрители и да ги лекува като професор Коко в „Клиниката по смехотерапия“ в детското отделение на „Пирогов“.

В „Хъшове“, „Нашенци“, „Глупаци“ на сцената на Народния театър, „Арсеник и стари дантели“ и още роли в телевизионния театър, шоу програмите, цирка, киното - навсякъде отдава енергия и талант. Преди три години получи най-високото отличие за принос в културата - „Златен век“.

И каза на любимата си публика - Конституцията на живота е от три думи.

Благодаря ви, че ви има. Простете, ако съм сбъркал нещо спрямо вас или спрямо народа си. Обичам ви. Но имам вярата, че все някаква браздичка ще остане от това, дето рия. Дано, пък де да знам.

Поклон пред паметта му!

;

В памет на Николай Николаев - Бате Николай БНТ 1 ще излъчи от 22.00 тази вечер филма „Белият коминочистач“ от поредицата „Умно село“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
През 2018 започват обществените поръчки за бъдещата магистрала Русе-В.Търново
През 2018 започват обществените поръчки за бъдещата магистрала Русе-В.Търново
Селфи на актьора Ансел Елгорт е най-харесваната снимка от наградите Оскар
Селфи на актьора Ансел Елгорт е най-харесваната снимка от наградите "Оскар"