НОВИНИ

Почистват интензивно падналите листа в София

Започна интензивното почистване на падналите листа в града. Причината е прогнозата на синоптиците, които предсказват обилни валежи в следващите дни. Целта на предприетите мерки е да се почистят решетките на каналите с цел да не се допуска наводняване на улиците в града.

БНТ2-София
от БНТ2-София Владимир Христовски
20:20, 23.10.2017
Чете се за: 00:31 мин.
У нас

9500 дка дневно е площта, която обработват почистващите фирми в София.

Анета Савова, "Връзки с обществеността" в Столичния инспекторат: До 9 часа се почистват улиците, по които се движи масовия градски транспорт и след това минават с машините и тези духалки в кварталните улици.

За качественото почистване на градските площи следят от Столичния инспекторат. Оттам напомнят на гражданите да не изхвърлят събраната шума в контейнерите за отпадъци, а в чували до тях, защото фирмите отказват да извозват съдържанието от съдовете. Причината е, че събраните листа се транспортират с други камиони до инсталацията за зелени отпадъци в "Хан Богров", където се преработват.

Във връзка с прогнозата за жълт код за валежи в София пет екипа на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" са в готовност да реагират на сигнали.

Столичната община изпълнява и програмата си почистване на речните корита. Досега са изчистени реки, дерета и отводнителни канали с обща дължина над 66 км. До края на ноември, предстои почистването на още 40 участъка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекордни изкупни цени очакват тютюнопроизводителите в Гоцеделчевско
Рекордни изкупни цени очакват тютюнопроизводителите в Гоцеделчевско
Двама души са в тежко състояние след катастрофата на Владая
Двама души са в тежко състояние след катастрофата на Владая