НОВИНИ

"Под прикритие" се гледа в 184 територии на 3 континента

Стартът на пети сезон на „Под прикритие” бе повод екипът на касовия сериал да се събере на живо в студио 1 на БНТ, седмица преди премиерата. Ексклузивно за зрителите, актьорите, сценаристите, режисьорите и продуцентите на филма разкриха любопитни подробности за неговото продължение. Водещи на специалното предаване бяха журналистите Добрина Чешмеджиева и Георги Любенов, които поеха риска да седнат на „мафиотския диван”, познат на феновете като любимото място на Джаро и Иво Андонов във филма.

прикритие гледа 184 територии континента
bnt avatar logo
от БНТ
18:09, 14.03.2016
6060
Чете се за: 01:30 мин.
У нас

„В този сезон се опитахме да работим повече върху образите и върху тяхната психология. Но това в никакъв случай не е за сметка на зрелищните каскади. В един сериал като „Под прикритие“ няма как да няма екшън“, сподели продуцентът от „Камера Ентъртейнмънт“ Димитър Митовски. В основата на поредицата винаги са били използвани автентични истории от различни държави – България, Турция, Колумбия, Мексико. А в петия сезон ще се появи сюжетна линия от италианската мафия.

;

Програмният директор на БНТ1 Севда Шишманова разкри, че високото признание за сериала е проявеният интерес към него като към формат, който да бъде реализиран на американския пазар. „В момента „Под прикритие“ се гледа на 184 територии на 3 континента, като сериалът връща на БНТ близо 1 милион лева на година само от дистрибуция. Това със сигурност потвърждава високо продукционно ниво и много добрия маркетинг на разпространение на продукцията, което се дължи на професионалната работа на екипите на New Film International и БНТ. “ - каза Севда Шишманова.

;

С любопитство актьорите изгледаха кадрите, в които за първи път чуха как са дублирани на различни езици. Те изразиха мнението, че „Под прикритие“ се отличава от останалите телевизионни сериали със своята реалистичност. Звездите споделиха, че за да влязат пълнокръвно в ролята си общуват с реални хора, близки до образа и характеристиките на героите, които играят. Превъплъщенията им обаче, често са и във физически план. Владо Пенев, например, е трябвало да качи 25 килограма, за да изиграе ролята на Попов в последния сезон на „Под прикритие“.

- Това е първият образ, който ме преобрази истински, - призна той. А Захари Бахаров каза, че филмът е променил живота му.

Режисьорът, който снима шест от епизодите в петия сезон, Виктор Божинов каза, че такъв каст от актьори е подарък за всеки продуцент и режисьор.

Продуцентите на криминалната сага потвърдиха, че петият сезон ще бъде последен, но оставиха надеждата, че проектът може да бъде продължен по друг формат. Един от вариантите е феновете на „Под прикритие“ да видят любимия си сериал и като игрален филм.

Вече пет години продукцията печели безусловно зрителския интерес и отчита висок рейтинг, а световната му дистрибуция е поредното доказателство за успеха на сериала. „Благодаря на БНТ за тази силна обществена позиция. Телевизията не се пречупи и не пое по пътя на другите формати, а удържа на предизвикателството да подкрепя създаването на изкуство с международно ниво“, сподели на финала Мариан Вълев.

С живото студио бе поставено началото на обратното броене до същинския старт на сериала. Само седмица дели зрителите от петия сезон на „Под прикритие“, който започва да се излъчва всяка неделя от 20:45 часа по БНТ1.

Гледайте от 20-ти март всяка неделна вечер от 20:45 часа хитовия сериал „Под прикритие” по БНТ1!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Избраните 10 нови съдебни инспектори започнаха мандата си
​Избраните 10 нови съдебни инспектори започнаха мандата си
Продължава проверката по сигнал за Шпицкоманди
Продължава проверката по сигнал за "Шпицкоманди"