НОВИНИ

Подписаха договора за водния цикъл на Плевен и Долна Митрополия

Премиерът в оставка Бойко Борисов беше в Плевен за подписването на договора за водния цикъл на общините Плевен и Долна Митрополия. Проектът е най-големият по новата Оперативна програма "Околна среда". Там Борисов отново подчерта, че е направено всичко необходимо парите, които изтичат от държавата главно от контрабанда, да се върнат в бюджета, за да се обезпечат приоритетите, които правителството си е поставило.

bnt avatar logo
от БНТ
20:45, 18.01.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

За водния цикъл на двете общини ще бъдат изразходвани 117 милиона лева. Ще се модернизира строената преди повече от 30 години пречиствателна станция, която обслужва 130 000 души. Министър Ивелина Василева подчерта, че 51 са вече изградените пречиствателни станции с европари у нас.

Ивелина Василева, министър на околната среда в оставка: „В момента се изпълняват 11 проекта в сферата на водоснабдяването и канализацията. 650 млн вече са във фаза изпълнение".

Премиерът Бойко Борисов отбеляза, че възможността за строителството на екологичната инфраструктура в голяма степен се дължи на еврофондовете.

Бойко Борисов, министър-председател: "Много е лесно да се говори, много е трудно да го направиш. Някакво момче от БСП е говорило за еврофондовете. Той няма как да знае как се работи с еврофондовете, защото винаги са им били абсолютно спрени по всички програми. Да се надяваме, че паузата ще бъде кратка и няма да се озовем пак със спрени еврофондове".
;

Премиерът отново подчерта, че автомагистрала „Хемус" е първостепенна задача и трябва да бъде доизградена и остава приоритет за управлението на ГЕРБ.

Бойко Борисов, министър-председател: „Не направим ли „Хемус", този край е загубен. Там, където мина „Струма", „Марица", „Тракия" - няма работници за работните места".

Борисов даде пример и със санирането, за което днес парламентът гласува 2 милиарда лева. В градовете, в които от две години блоковете са готови, сметките са намалели наполовина, подчерта Борисов. По думите му това е успешна социална политика, пряко насочена към хората.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпуснаха пари за строеж на база на планинските спасители от Дупница
Отпуснаха пари за строеж на база на планинските спасители от Дупница
София - град на хората, а не на автомобилите
София - град на хората, а не на автомобилите