Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Подписка срещу тировете в Силистра, готви се блокада на граничния пункт

Над 200 души са се включили само за седмица в подписка срещу опашките от тирове, преминаващи през Силистра. Дневно през граничния пункт в Силистра минават по 250 тежкотоварни автомобила, които чакат на километрични опашки от 2 до 8 часа. Хората недоволстват от замърсяването на въздуха и улиците. Ако местната и държавната власт да вземат спешни мерки, гражданите се заканват да блокират граничния пункт към Румъния.

от Незабравка Кирова
21:10, 01.11.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Преди по-малко от месец беше първият организиран протест. Силистренци очекваха държавата да се намеси, но проблемът и досега не е решен.

Живка Йорданова
"Това е една постоянна сеизмична зона за блоковете, които са на самото КПП – представяте си – все едно да живеете в Япония - то да беше Япония поне като стандарт."
Анна-Мария Костова
"Когато тировете спират до бившето гробище - изхвърлят си боклуците, извършват други биологични нужди, които замърсяват природата – не е редно."

Полза няма и от монтирания светофар в края на града, който трябваше да регулира навлизането на камионите в града. Ефект явно няма и от поставените пътни знаци, забраняващи спирането и паркирането от 7 до 21 часа. Струпването на тировете е проблем и за останалите участници в движението.

Пепа Добрева
"Трябва малко да се съобразяват с гражданите – не можем да се движим ний по осевата линия - и отварят вратите и си говорят и въобще ни сякаш не сме хора."

Силистренци продължават да събират подписи срещу тормоза на тировете. За 14-и ноември е обявен следващият протест. Всека следваща неделя, докато не бъдат чути, силистренци ще излизат на улицата. Хората смятат да блокират граничния пункт към Румъния с камиони и барбекюта.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Турция отрича твърденията на правозащитна група за мъчения на задържани
Турция отрича твърденията на правозащитна група за мъчения на задържани
Каруците и велосипедистите - най-опасни и най-застрашени в тъмното
Каруците и велосипедистите - най-опасни и най-застрашени в тъмното