НОВИНИ

Учител от ново поколение: Ирена Тренчева в надпревара за 1 милион долара!

Трима български учители в надпревара за 1 милион щатски долара! Това е наградата за изявен учител с изключителен принос към професията, в конкурса за глобална учителска награда. Днес Ви срещаме с Ирена Тренчева, учителка по английски от Перник, която единствена отбеляза днес празника на Народните будители в своето училище.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков Оператор: Мартин Костов
18:51, 01.11.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Неучебен ден, но посветен на будителите ни. В двора на пернишкото 6-то СУ "Св. Св. Кирил и Методий" - живот на пръв поглед няма. Един учител, обаче очаква своя клас.

Ирена Тренчева, учител по ангилйски език в 6. СУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Перник - Идеята е да напарвим една алея на будителите, тъй като това е един от най-значимите празници - всеки трябва да се гордее с това, че е българин, че с нещо е допринесъл за държвата и езика си. Това се опитавм да ги приучавам да вършат нещо полезно.
;

Ирена е учител на "новото поколение". С падането на Берлинската стена, започва нейният стаж. Признава, че децата днес са много по буийни, но не ги обвинява. Намира начини да печели вниманието им.

Ирена Тренчева, учител по ангилйски език - Ако се запалят децата от най-раната им връзат, както сега преподавам от 1-ви до 4-ти клас, нагоре ще им бъде по-лесно.

Всеки ден учителката подготвя различни игри, които правят обучението по-забавно и достъпно. Извън редовните часове работи с децата по редица проекти. В свободното си време - Ирена Тренчева е доброволец е към фондация в Трън, която подпома деца в риск.

Ирена Тренчева, учител по ангилйски език - Няма да спра да мечтая, и да продължавам напред, заради тия дечица, които със радост ме следват.

Така празникът на народните будители, се прокрадна в двора на едно българско училище!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ и МОН търсят вдъхновителите на новото време
БНТ и МОН търсят вдъхновителите на новото време
Премини по тротоара на улица „Краище“ – задача с повишена трудност!
Премини по тротоара на улица „Краище“ – задача с повишена трудност!