НОВИНИ

Росен Плевнелиев благодари на кабинета за увеличените пари в сектор "Сигурност"

Президентът Росен Плевнелиев определи проектобюджета за 2017 г. като разумен и справедлив. По повод твърденията, че той е един от вероятните наследници на Кристалина Георгиева в Европейската комисия, Плевнелиев заяви, че не е влязъл в политиката заради постове и заплати, а за да бъде полезен. Президентът коментира актуалните политически теми в Пловдив, където участва в икономически форум

bnt avatar logo
от Деница Торньова
18:10, 01.11.2016
Чете се за: 00:52 мин.
У нас

Според Росен Плевнелиев планираните средства за отбрана отговарят на очакванията за ускорена модернизация на българската армия. Президентът благодари на кабинета за увеличените пари в сектор "Сигурност" и призова депутатите в предстоящите дебати по бюджета да докажат, че отбраната е стратегически приоритет. Плевнелиев апелира и за пълна прозрачност при изразходването на заложените 200 милиона лева за многоцелеви изтребител.

Росен Плевнелиев - президент на България: Нека това да стане по един достоен и коректен начин, така че да се гордеем с тази бъдеща инвестиция. Нека всичко да бъде публично и за критериите и за потенциалните варианти, нека тези обществени дебати да се случат и в НС.

В отговор на журналистически въпрос дали той ще заеме мястото на Кристалина Георгиева в Европейската комисия, Росен Плевнелиев обясни, че никога не се е изкушавал от постове и заплати и е влязъл в политиката, за да бъде полезен.

Росен Плевнелиев - президент на България: Надявам се, след като аз съм първия български държавен глава, който отказа с ясни аргументи да се кандидатира за втори мандат веднага след първия, най-после всички в тази държава да са разбрали, че не съм аз този, който се бори за заплатата и за постовете и никога не съм го правил и нямам нужда от това. Но ако мога да бъда полезен на България и на Обединена Европа по всеки смислен начин, аз съм там и ще бъда там.

Росен Плевнелиев определи президентския си мандат като труден и припомни, че двата пъти, когато е назначавал служебните кабинети е бил абсолютно сам. Той призова всички граждани в неделя да дадат гласа си за най - достойния кандидат, който ще представлява България пред света.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Регионите с икономически потенциал обсъждат на форум в Пловдив
Регионите с икономически потенциал обсъждат на форум в Пловдив
Пръстова идентификация е вече задължителна
Пръстова идентификация е вече задължителна