НОВИНИ

Поли Генова ще пее под номер 8 на финала

Големият финал на Евровизия ще се излъчи на 14 май от 22:00 по БНТ 1 и БНТ HD. Всички българи в чужбина ще могат да подкрепят Поли. Гласуването започва след последната, 26-та песен – Армения. Времетраенето му е 15 минути и може да се гласува както чрез SMS, телефонно обаждане или чрез специалното приложение, което може да се изтегли от app.eurovision.tv.

bnt avatar logo
от БНТ
09:46, 13.05.2016
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

Поредността на участниците в големия финал бе определена от продуцентите на шоуто след края на втория полуфинал. Общо в заключителния етап на конкурса ще участват 26 изпълнители - 20-те победители от полуфиналите, както и представителите на страната домакин Швеция и "голямата петорка" (основателите и главни спонсори на конкурса) - Великобритания, Германия, Испания, Италия и Франция.

Така на 14 май на сцената подред ще излязат да пеят последователно представителите на Белгия, Чехия, Холандия, Азербайджан, Унгария, Италия, Израел, България, Швеция, Германия, Франция, Полша, Австралия, Кипър, Сърбия, Литва, Хърватия, Русия, Испания, Латвия, Украйна, Малта, Грузия, Австрия, Великобритания и Армения.

За да бъде възможно най-обективно гласуването, регламентът на „Евровизия“ не позволява държавите да могат да гласуват за собствените си песни. Това означава, че от България няма да е възможно да гласуваме за нашата песен, а само за тези на останалите участници в конкурса.

Всички българи в чужбина обаче, ще могат да подкрепят Поли тази събота. Как става това?

За разлика от полуфиналите, където гласуваха само участващите в тях държави, то на финала гласуват абсолютно всички участници на Евровизия 2016. Това означава, че за България ще могат да гласуват всички 40 други
страни, имащи право – Армения, Австралия, Австрия, Азербайджан, Белгия, Хърватия, Кипър, Чехия, Франция, Грузия, Германия, Великобритания, Унгария, Израел, Италия, Латвия, Литва, Малта, Полша, Русия, Сърбия, Испания, Швеция, Холандия и Украйна.

Правилата за самото гласуване са идентични с това в полуфиналите. То започва след последната, 26-та песен – Армения. Времетраенето му е 15 минути и може да се гласува както чрез SMS, телефонно обаждане или чрез специалното приложение, което може да се изтегли от app.eurovision.tv.

Гласуването става на номер, изписан на екрана от страна на местната телевизия, която излъчва конкурса.

Зрителите от Великобритания могат да гласуват само с телефонно обаждане на изписания на екраните номер, както и чрез приложението app.eurovision.tv.

Повече информация за гласуването можете да намерите на http://poligenova.eu/glasuvane/

Вижте още за предстоящия финал на Евровизия в прякото включване на Благой Цицелков в емисията "По света и у нас" в 20:00 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дворецът в Балчик с електронен гид
Дворецът в Балчик с електронен гид
Румяна Бъчварова: Поканихме Калфин лично, АБВ се присъедини после
Румяна Бъчварова: Поканихме Калфин лично, АБВ се присъедини после