НОВИНИ

Политически реакции след връщането на мандата от ГЕРБ

Връщането на мандата от ГЕРБ предизвика реакции в парламента. С разумните действия на БСП и ДПС това Народно събрание все още може да излъчи правителство призова лидерът на Атака Волен Сидеров. Председателят на БСП Корнелия Нинова отговори, че това би било предателство и задържане на власт на всяка цена. От Патриотичния фронт и Реформаторите определят върнатия мандат като грешка, от която никой не печели и вече клонят към варианта и те да върнат мандат ако бъдат избрани като трета политическа сила от президента Росен Плевнелиев.

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
15:57, 02.12.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
Корнелия Нинова, председател на БСП Лява България: "Първо, призивът за отговорност към държавата и общ кабинет между БСП и ГЕРБ. Такъв призив многократно и настоятелно беше отправен по време на КСНС от различни участници. Такова обединение би било предателство на националния интерес и власт на всяка цена просто, за да се намираме в топлите си местенца. БСП няма начин да влезе в този сговор."
Рамадан Аталай, депутат от ПГ на ДПС: "Всичко се движи в естественото русло. Връщането на мандата от негова страна според мен е така правилно от гледна точка на ГЕРБ, но ако той мислеше за стабилност и сигурност на държавата имаше и други изходи."
Красимир Каракачанов, съпредседател на ПГ на Патриотичния фронт: "Според мен беше безотговорно това поведение, не може да се сърдиш на хората. Редно е да се замислиш къде си сбъркал, защо си сбъркал и да се коригираш вместо да се правиш на сърдит и да кажеш, хайде щом не ми гласувахте всичко, което аз искам, аз съм вече сърдит и ще си правим избори през 3 месеца, май е глупаво."

- Вашата позиция , ако президентът прецени да връчи на вас мандат?

"Нещата стават безсмислени според мен"
Димитър Делчев: "Депутат от ПГ на Реформаторския блок /ДБГ/: "Ситуацията, в която сме поставени и това, че най-вероятно ще отидем на избори, е причинена от колегите от ГЕРБ. Оттук нататък вече ние трябва да вземем наши си решения. Разбира се, Реформаторския блок е винаги готов да ходи на избори, аз бих предложил на колегите от ДБГ Реформаторския блок да върнем мандата в момента, в който го получим без да се опитаме да реализираме или да сформираме правителство, разбира се ако го получим."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличава се броят на студентите, които искат да учат специална педагогика в ЮЗУ
Увеличава се броят на студентите, които искат да учат специална педагогика в ЮЗУ
Българи са продали новородено бебе в Гърция срещу 8000 евро
Българи са продали новородено бебе в Гърция срещу 8000 евро