НОВИНИ

Началникът на отбраната ген. Константин Попов подаде оставка

Началникът на отбраната генерал Константин Попов е подал рапорт за освобождаване от военна служба поради навършване на години за пенсия, съобщи военното министерство. За решението му са били информирани президентът и върховен главнокомандващ Росен Плевнелиев, премиерът в оставка Бойко Борисов е министърът на отбраната Николай Ненчев.

bnt avatar logo
от БТА
12:34, 02.12.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Решението му да напусне е внезапно, след като само преди ден генерал Попов представи приоритетие си за развитието на въоръжените сили. На практика четири годишният му мандат изтича през 2020 година. Крайното решение дали ще бъде приета рапорта е на държавния глава Росен Плевнелиев.


Народни представители изразиха в парламента изненадата си от подадения рапорт за освобождаване от военна служба на началника на отбраната генерал Константин Попов.

Изненадва ме, един достоен български офицер, компетентен, заяви заместник-председателят на НС Красимир Каракачанов /Патриотичен фронт/. Той посочи, че не знае какви са причините за решението на генерала. Той определи Попов като "достоен български офицер, много грамотен, квалифициран, много добре запознат със състоянието и проблемите в армията".

Вицеадмирал Пламен Манушев /ГЕРБ/ заяви, че не е очаквал от ген. Попов такова нещо. Не го приемам, той има отговорност към Българската армия, заяви Манушев. Той посочи, че генералът не му е казал нищо, а са приятели. Срамота е, коментира вицеадмиралът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От Инспекцията по труда започват масирани проверки в зимните курорти
От Инспекцията по труда започват масирани проверки в зимните курорти
Трети глобален форум по проблемите на недоносените деца
Трети глобален форум по проблемите на недоносените деца