НОВИНИ

Полицията изяснява самоличността на задържаните мигранти

Полицията изяснява самоличността на мигрантите, които бяха задържани късно снощи на Централната гара в София. Общо 29 бяха открити във вагон на товарен влак, пътуващ от Турция за Австрия. Според първоначалните данни на столичната полиция, чужденците са били без документи за самоличност.

Петър Георгиев
от Петър Георгиев
06:27, 13.11.2017 (обновена)
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Групата от мигранти е включвала 14 жени, шест деца и деветима мъже. Полицията ги е открила след сигнал на телефон 112. Вагонът е бил със срязан брезент.

Мигрантите не са оказали съпротива при задържането. От СДВР съобщиха, че сред тях има сирийски граждани. Разследващите обаче все още не са установили произхода и юридическите статути на всички чужденци, както и къде са искали да отидат.

Старши комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР:
В общо добро здравословно състояние са. Но работата [по] случая е от много скоро, в момента извършваме беседи с тях. Извършваме проверка, защото още не сме сигурни дали това са нелегални мигранти, които са проникнали на територията на България, или са хора, които са с някакъв статут в нашата страна и са искали да напуснат страната в посока Западна Европа.
Любомир Илиев, управител на БДЖ "Товарни превози":
Сигналът е подаден, че има лица върху вагоните, но нека да видим все пак разследването. Имаме и камери тук на перона, [с] които ще установим допълнително целия случай.

Според полицията и БДЖ инциденти като вчерашния вече са рядкост на фона на най-интензивния период на мигрантската криза в Европа.

Любомир Илиев, управител на БДЖ "Товарни превози":
От началото на годината наистина, в сравнение с минали години, драстично е намален притокът и въобще подобни случаи с имигранти.

Заради акцията на полицията снощи временно беше прекъсната контактната мрежа на гарата. Това предизвика закъснения на влакове с по няколко часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът решава дали да остави в ареста задържания за обир на банкомат
Съдът решава дали да остави в ареста задържания за обир на банкомат
Заловените в София мигранти са се возили във влак за Австрия
Заловените в София мигранти са се возили във влак за Австрия