НОВИНИ

Поредица от земетресения стреснаха жителите на Южна Италия

Поредица от земетресения стреснаха жителите на Южна Италия, дни след трагедията в Генуа, където рухването на моста ,,Моранди'' причини смъртта на 38 души.

bnt avatar logo
от БНТ
11:15, 17.08.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Девет земни труса разтърсиха южна Италия снощи в рамките само на два часа. Най-силният е бил с магнитуд 5,1 по Рихтер, а останалите по-слаби. Земетресенията обаче са предизвикали паника в област Молизе и мнозина са прекарали нощта на открито. Едно дете се е наранило, след като скочило от балкон. Причинени са леки материални щети.

Същевременно в Генуа аварийните служби продължиха работа на моста "Моранди" до ранните часове тази сутрин. Багери събориха огромен остатък от рухналия мост. Съоръжението падна във вторник заедно с много коли и камиони. Загинаха 38 души. Продължава разследването на причините за инцидента. А италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини препоръча на концесионера на моста да обезщети пострадалите.

Матео Салвини, вицепремиер на Италия: Ако бях на мястото на компанията, щях да бъда тук, да отворя богатия си портфейл и да дам няколко стотици милиони евро на жертвите.

Салвини се ангажира още всички евакуирани от блоковете около падналия мост да бъдат настанени на ново място до края на годината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Агенцията за българите в чужбина с кампания за връщане на сънародниците ни
Агенцията за българите в чужбина с кампания за връщане на сънародниците ни
Бойко Рановски е новият директор на „Автомобилна администрация“
Бойко Рановски е новият директор на „Автомобилна администрация“