САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

Поредица от земетресения стреснаха жителите на Южна Италия

Поредица от земетресения стреснаха жителите на Южна Италия, дни след трагедията в Генуа, където рухването на моста ,,Моранди'' причини смъртта на 38 души.

от БНТ
11:15, 17.08.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Девет земни труса разтърсиха южна Италия снощи в рамките само на два часа. Най-силният е бил с магнитуд 5,1 по Рихтер, а останалите по-слаби. Земетресенията обаче са предизвикали паника в област Молизе и мнозина са прекарали нощта на открито. Едно дете се е наранило, след като скочило от балкон. Причинени са леки материални щети.

Същевременно в Генуа аварийните служби продължиха работа на моста "Моранди" до ранните часове тази сутрин. Багери събориха огромен остатък от рухналия мост. Съоръжението падна във вторник заедно с много коли и камиони. Загинаха 38 души. Продължава разследването на причините за инцидента. А италианският вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини препоръча на концесионера на моста да обезщети пострадалите.

Матео Салвини, вицепремиер на Италия: Ако бях на мястото на компанията, щях да бъда тук, да отворя богатия си портфейл и да дам няколко стотици милиони евро на жертвите.

Салвини се ангажира още всички евакуирани от блоковете около падналия мост да бъдат настанени на ново място до края на годината.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Агенцията за българите в чужбина с кампания за връщане на сънародниците ни
Агенцията за българите в чужбина с кампания за връщане на сънародниците ни
Бойко Рановски е новият директор на „Автомобилна администрация“
Бойко Рановски е новият директор на „Автомобилна администрация“