НОВИНИ

Хиляди се простиха с Ваньо Танов

Държавата ще награди посмъртно директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов с орден "За гражданска заслуга" - първа степен. Предложението бе одобрено на днешното заседание на правителството, което започна с едноминутно мълчание. Тази сутрин хиляди русенци се стекоха на поклонението на Ваньо Танов за последно сбогом.

хиляди простиха ваньо танов
bnt avatar logo
от БНТ
15:53, 02.03.2016
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

На поклонението присъстваха премиерът Борисов, финансовият министър Горанов, депутати, близки и колеги. В словото си премиерът сподели, че съвместната му работа с генерал Танов е продължила 16 години, през които са преживяли много, че е човек, за който всичко беше истина или лъжа, а също и че му е трудно да говори за генерала в минало време.

Владислав Горанов - министър на финансите: "Болезненото му чувство за справедливост го гнетеше и вероятно това е една от причините за болестите му - вдигаше кръвно, ядосваше се за всички несправедливости, с които се сблъскваме в ежедневната ни работа. Нямаше време и да боледува, не искаше да губи нито миг, за да се занимава със себе си, със своето здраве. Предпочиташе да работи. В името на неговата памет ще продължим всичко, за което той се бореше - за справедливост, за върховенство на закона и за държавата".
Розалия Димитрова - и.д. директор на Агенция „Митници": "Ще продължа по същия начин, както той работеше и ще направя всичко възможно да довърша докрай започнатите неща от него, за да се постигне целта му. Бяхме екип".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК отпуска спешно 700 млн евро за хуманитарна помощ
ЕК отпуска спешно 700 млн евро за хуманитарна помощ
Среднощен екшън с курсанти от Академията на МВР
Среднощен екшън с курсанти от Академията на МВР