НОВИНИ

Баку излезе с официална позиция за т.нар. „Азербайджанска перачница”

В основата на разследването за т.нар. „Азербайджанска перачница” стоят интересите на арменски лобистки кръгове, подпомагани от финансиста Джордж Сорос, се казва в позицията, разпространена до медиите от посолството на Азербайджан у нас.

баку излезе официална позиция тнар азербайджанска перачница
bnt avatar logo
от БНТ
11:59, 07.09.2017
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

В отговор на разследването, извършена от журналисти от няколко държави под егидата на Центъра за разследване на организираната престъпност и корупция, Азербайджан излезе с официална позиция.

В изявление от пресслужбата на президента Илхам Алиев се казва, че нито държавният глава, нито членове на неговото семейство имат нещо общо с обвиненията, че управляващият елит в страната е оперирал с таен фонд на стойност близо 3 милиарда евро, с който са правени преводи до европейски политици, бизнесмени, журналисти и лобисти в замяна на приятелско отношение към Баку.

Според азербайджанското президентство зад публикацията стои Джордж Сорос, както и арменско лоби, които заедно „водят мръсна кампания срещу президента и неговото семейство”. От администрацията на Илхам Алиев призовават за разследване на действията на Джордж Сорос.


;

В официално изявление асистентът на азербайджанския президент по публични и политически въпроси, Али Хасанов, заявява, че „бързото развитие, независимата вътрешна и външна политика на Азербайджан сериозно притесняват определени кръгове в Армения и арменското лоби”.

В изявлението на Хасанов се посочва, че един от основните автори на журналистическото разследване на Центъра за разследване на организираната престъпност и корупция е гражданин на Армения, а един от съавторите на статия, публикувана в британския в-к „Гардиън” – партньор в разследването, е Дина Нагабетян – арменка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Свободни работни места за учители във Варненска област
Свободни работни места за учители във Варненска област
Приеха оставката на председателя на Общинския съвет в Септември
Приеха оставката на председателя на Общинския съвет в Септември