НОВИНИ

Поставиха ударена от влак кола на жп прелез, за да предупреждава за опасности

11 души са загинали при инциденти на жп прелези у нас през последните 3 години, съобщиха от Националната компания ,,Железопътна инфраструктура''. Заради тази тревожна статистика, от компанията предлагат редица мерки, сред които за първи път и експониране на ударен лек автомобил от влак. Инсталацията се намира на един от най-натоварените прелези на обходното шосе на Враца по международен път Е-79.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
12:46, 13.06.2018
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Само от началото на годината инцидентите на прелези са 13, с шестима ранени и двама загинали. Прелезът край Враца обаче е първенец в друга статистика - тук автомобилите най-често удрят и чупят бариерите, 73 пъти при 273 случая за цялата страна. Една от причините е, че не се спазват ограниченията на скоростта и ТИР-овете дори се изпреварват на жп прелеза.

Смачканата от влак кола, поставена на пилони край прелеза, е достатъчно красноречив пример, че при такъв удар едва ли ще има оцелели. Но шофьорите са скептични за възпитателния ефект от ужасяващата гледка на огънати ламарини.

Калин, шофьор: Младите от нищо не се стряскат, няма нужда от такива стряскащи неща, грозно е, в чужбина това нещо го няма.
Стефан Бакърджиев, шофьор: Всеки е длъжен да намали и да спазва правилата, тази кола никого няма да уплаши.

Шофьорите смятат, че на опасните прелези трябва да се монтират и видеокамери за регистриране на скоростта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Смилян кандидатства за рекорд на Гинес
Смилян кандидатства за рекорд на Гинес
Обучават кадри да осъществяват здравен контрол на границите
Обучават кадри да осъществяват здравен контрол на границите