НОВИНИ

Пострадалата курсантка е с опасност за живота

Има реална опасност за живота на курсантката от Националния военен университет „Васил Левски“ във Велико Търново, която се простреля със зачисления ѝ автомат "Калашников" в четвъртък.

bnt avatar logo
от БГНЕС
15:55, 05.04.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас
пострадалата курсантка опасност живота

Подробности за състоянието на момичето, транспортирано с военния "Спартан" по-рано днес в София, даде на брифинг началникът на ВМА бригаден генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Според ръководителя на Клиника по интензивно лечение на ВМА проф. Евелина Одисеева пациентката е постъпила в стабилно, но тежко състояние.

Проф. Евелина Одисеева: Нещата за момента са добри, но има реална опасност за живота ѝ.

Става въпрос за тежко нараняване, причинено от прострелване с мощно оръжие, какъвото е автомат „Калашников”. В гръдния кош е попаднал не само проектилът на патрона, но и взривните газове, които допълнително увреждат тъканите, поясни бригаден генерал Мутафчийски.



;

Огнестрелното нараняване има своя еволюция и то не приключва с момента на изстрела и с първата среща на хирурга с нараняването. Затова в близките дни може да се наложи повторна операция за отстраняване на горния лоб на левия дроб. Ако се стигне до там, няма да има съществено повлияване в живота на пациентката, защото тя е млада и има достатъчно белодробна тъкан останала, за да поеме функцията, допълни началникът на ВМА.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
35 милиарда долара е цената на свободата за Джеф Безос
35 милиарда долара е "цената на свободата" за Джеф Безос
Министър Ангелкова даде информация за имота си в Драгалевци
Министър Ангелкова даде информация за имота си в "Драгалевци"