НОВИНИ

Пострадалите, настанени във ВМА след катастрофите край с. Микре, са без опасност

Всички пациенти, настанени за лечение във Военномедицинска академия след пътнотранспортните произшествия, станали край с. Микре в края на миналата година вече са без опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на ВМА. Общо четирима души – трима, пострадали тежко при инцидента на 17.11.2017 г. край с. Микре, и една жена - пострадала в катастрофа на следващия ден в близост до с. Сопот, бяха транспортирани във ВМА от болницата в Ловеч.

пострадалите настанени вма катастрофите микре без опасност
bnt avatar logo
от БНТ
13:20, 04.01.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

От вчера най-тежко пострадалата жена (66 г.) вече диша самостоятелно и на практика вече няма опасност за живота ѝ. Тя постъпва в болницата с много тежки травми – на лицевия череп и на таза, претърпява няколко операции, като в момента състоянието ѝ е стабилно. Предстои следващата седмица да бъде изведена от реанимация и преместена в Клиниката по травматология, където да продължи рехабилитацията ѝ.

В Клиниката по травматология е и друга от пострадалите – 56-годишна жена, за която също се грижат рехабилитаторите. 74-годишният мъж, който бе приет с фрактура на таза, вече е изписан.

40-годишната жена, пострадала в катастрофа на 18.11.2017 г. край с. Сопот, също вече е без опасност за живота. Те беше транспортирана във ВМА с много тежка съчетана травма - черепно-мозъчна травма, травма на таза, фрактура на черепа, фрактура на мандибулата, много тежка гръдна травма. Преминава през редица операции, състоянието ѝ е стабилно и в момента е настанена в Клиниката по травматология.

Тежка катастрофа между пътнически автобус и товарен автомобил взе 9 живота край село Микре на 17 ноември 2017 г. 17 души пострадаха, някои от тях тежко. Ужасяващата катастрофа стана на главния път София – Варна в района на ловешкото село Микре.

Общо участниците в тежката катастрофа бяха 28 души. 26 души са пътували в пътническия автобус, включително с шофьора. 9 души са загиналите. 6 от тях са загинали на място, трима по-късно в болницата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силно земетресение в Черна гора и Косово
Силно земетресение в Черна гора и Косово
София чества 140 години от освобождението си
София чества 140 години от освобождението си