НОВИНИ

Потоп заля село Дрента в Еленския балкан, няколко къщи са откъснати от света

Поройните дъждове нанесоха сериозни щети в Еленския балкан. В понеделник през нощта коритото на река Веселина, която преминава през село Дрента, е преляло и е откъснало два дървени моста и сега няма достъп до няколко къщи.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
11:42, 01.08.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Река Веселина започнала да приижда в понеделник през нощта. Буквално за няколко минути водата отнесла дървени мостове, които свързват обитателите на няколко къщи с селото. Един от тях е 71- годишният Иван Кръстев.

Иван Кръстев - жител на село Дрента: Идвала е вода, но такова чудо не помня. Голямо бедствие, отнесе ни моста. Вървя пеш, трябва да се ходи да се пазарува!

Придошлата река отнесла на километър и половина колата на Милко Лесичков, която била паркирана пред къщата му.

Милко Лесичков - жител на село Дрента: Станах от силни гръмотевици и много силен шум на реката, излязох навън, двора беше метър и половина пълен с вода, излязох от портата няма кола, няма моста!

Проливните дъждове активизирали и свлачища на няколко места в селото.

Николай Наумов - Гражданска защита, град Елена: Изчистихме земната и скална маса, която беше паднала на пътното платно, освободихме платното за движение, за да може полиция, пожарна, спешна помощ да имат достъп до селото.

Хората в село Дрента още са в шок от случилото се и казват, че се притесняват, че при следващ проливен дъжд, корито на реката отново може да прелее и да нанесе още по-сериозни щети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Столицата на Венецуела остана без ток за три часа
Столицата на Венецуела остана без ток за три часа
Евакуираха хора заради свлачище в Неделино
Евакуираха хора заради свлачище в Неделино