НОВИНИ

Пожар спря за час движението по AM "Тракия"

Пожар спря за час движението по автомагистрала "Тракия" в ранния следобед днес. Това предизвика задръстване по обходния път през Елин Пелин. Няма пострадали, не са нанесени и щети на къщи в близките населени места.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
20:36, 26.09.2016
Чете се за: 00:51 мин.
У нас

Заради пресечения терен пожарните коли не можеха да стигнат до мястото но огъня, което забави гасенето и то продължи повече от 5 часа. Първи срещу огнената стихия са се изправили местните хора, въоръжени с лопати. На място пристигнаха и шест коли на пожарните от Елин Пелин, Ихтиман и София.

Петко Костов, кмет на Нови хан: Към 10,30 ч. ми се обадиха по телефона, че има пожар. Пристигнахме буквално заедно с пожарната. Те вече бяха уведомени, гореше тази част. Доволен съм, че успяхме поне това да спасим и да ограничим пожара, защото зад тази гора е селото.

Хората, живеещи в района не знаят каква е причината за възникването на пожара, но се чуха предположения, че най-вероятно става въпрос за небрежност - хвърлен незагасен фас.

Михаил Дончев, доброволец: Доста бързо се е разраснал, първото е започнало тука доста близо до селото. След което продължава на горе, стига до боровете и много близо до магистралата. Овладяхме каквото можахме, доста хора от Нови хан се включиха.

Преди да успеят да овладеят пожара, са изгорели близо 500 дка поле в близост до населеното място, запалили са се и 10 дка гори, с което пожарникарите се бориха до последно.

Заради гъстият дим от пожара между 14,30 и 15,30 ч. беше затворена автомагистрала "Тракия". Това предизвика задръстване, както в началото на магистралата, така и по обходния път през Елин Пелин. Веднага след като димът се разнесе, движението беше възстановено, но КАТ съветваше хората много да внимават заради все още нарушената видимост.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подписка за ремонт на тротоар събират жители на Благоевград
Подписка за ремонт на тротоар събират жители на Благоевград
Раздават дебитни карти на бежанците в Турция
Раздават дебитни карти на бежанците в Турция