НОВИНИ

Локализираха пожара между Изворище и бургаския квартал Банево

Пет пожарни ще дежурят цяла нощ, за да не тръгне към нови райони заради силния вятър. По-рано през деня полицията отцепи голям периметър и движението на автомобили в локалните пътища беше спряно. За щастие няма човешки жертви.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
22:42, 02.08.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Изворище и Банево са на десетина километра едно от друго. Освен къщи около тях има много вили. Пожарът е тръгнал от по-отдалеченото село Изворище, но за около два часа вятърът го прехвърля към Банево. Седем пожарни общо се опитват да локализират огъня.

Тодор Тодоров - кмет на с.Изворище: Възникна пожарът от тоя край и тръгна по посока запад. Премина асвалтовия път и се устреми надолу, засегна някои вили и горе няколко вили.

Към 15 часа обаче огънят достига и квартал Банево. Хората са евакуирани, а пътят Изворище-Банево е отцепен. Арестуван е собственик на месарски цех, който не е пожелал да напусне мястото, за да спасява машините си. Пред камерата ни мъж пресече полицейското ограждение и беше настигнат с полицейската кола.

Милен Петров: Чудя се защо пожарникарите и полицията не ни пускат да идем да помогнем, имаме маркучи, имаме вода постоянно при нас, можем да свършим някаква работа. Вместо да стоим тук и само да гледаме и да се притесняваме. Вила имам с градина, миналата година изгоря, сега пак натам е тръгнало.
Донка Ралева: И куче имаме, искаме да отидем кучето да си освободим, ще изгори кучето.

Към 19 часа пожара бе локализиран, а стихналият вятър помотна на огнеборците. Пет пожарни и три водоноски ще останат да дежурят през цялата нощ, а утре ще се направи оглед на изгорелите вилни постройки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава потушаването на пожара при бургаското село Изворище
Продължава потушаването на пожара при бургаското село Изворище
Екипи на пожарната остават в Изворище, очаква се гасенето да приключи до утре
Екипи на пожарната остават в Изворище, очаква се гасенето да приключи до утре